ENGROS

 

Pakning og transport

Efter netning skal træerne pakkes på paller - dette sker ved hjælp af endnu en maskine, en såkaldt palleteringsmaskine, som gør det muligt at stakke træerne højt. På siden af pallerne er monteret brædder, der skaber en ramme og gør det muligt at stakke helt op til 200 træer på en palle, alt efter størrelsen på træerne, naturligvis. At det er muligt at stakke så mange træer på en palle, er med til at lette transporten, dog må enkelte af de helt store træer, der er mere end 3 meter høje, ofte læsses løst på lastbilerne, da disse ikke kan pakkes på paller, idet de længere end pallen. 

Transporten af træerne foregår med lastbil. Pallerne med træer bliver læsset på en lastbil, hvorefter de bliver transporteret ud i verden, for at sprede julestemning.

 

Kontakt os gerne ved eventuel interesse for engroshandel på telefon: 2496 6461 eller mail: sandkro@post.tele.dk.ENGROS

Hos Sandkro Juletræer sælger vi juletræer til eksport. Opkøbere, der køber juletræer hos os, er enten danske eller udenlandske, men fælles for de fleste er, at de juletræer de køber hos os, bliver eksporteret til andre lande i Europa.

I 2009 plantede vi de første juletræer, og solgte første gang juletræer til eksport i 2015.

Vi solgte en lille mængde - ca. 200 stk. mindre træer, til Sverige via en anden lokal producent. Derudover solgte vi også en større mængde træer til Tyskland. De efterfølgende år, er interessen for vores træer kun blevet større, og vi har derfor haft en endnu større eksport af træer til både Sverige, Tyskland og andre europæiske lande. 


Opmærkning

Eksport af juletræer foregår således at opkøbere, i efteråret, kommer og opmærker den mængde juletræer de skal bruge. Træerne bliver mærket efter forskellige kriterier og højde, og bliver inddelt efter kvalitet, i forskellige klassifikationer - de kan mærkes som 1. 2. og 3. klasses træer eller som prima- og standardtræer. Dette er også årsagen til at man ofte, når man passerer et stykke med juletræer, hen over efteråret, vil opleve træer med mærker i mange forskellige farver, på det samme stykke.

 

 

Fældning og netning

Når vi når hen i november, modtager vi yderligere besked fra opkøberne, om hvornår de skal bruge træerne, og vi går derefter i gang med at fælde alle de mærkede træer.  Når træerne er fældet, bliver de slæbt ud til de køreveje der er, ned igennem de forskellige stykker, således at de er klar til at blive nettet. Netning af juletræerne sker ved hjælp af en netningsmaskine trukket af en traktor. Træet sættes ind i en stor tragt med net på, med stammen først. En stor 'klo' bliver kørt frem og griber fat om stammen, hvorefter træet trækkes igennem tragten og derved bliver nettet. Nettet skæres over, træet lægges til side, sorteret efter mærke, og så videre til næste træ, indtil alle træer er nettet.