PYNTEGRØNT


PYNTEGRØNT

Vi har forsøgt os med at plante et mindre areal med Blød Ene og Cryptomeria, der er populært som pyntegrønt til juledekorationer. Årsagen til at vi har plantet disse som et forsøg, skyldes at netop Blød Ene og Cryptomeria er temmelig følsomme over for forst, og disse klarer sig derfor ofte bedst på områder tættere ved de danske kyster, eller i områder med god og tilvokset læbeplantning, da der her er mindre risiko for hård frost. 


For at give planterne de bedste forudsætninger, trods vi ikke var sikre på, hvorvidt de ville klare sig, har vi plantet dem i et hjørne af en af vores marker med juletræer, hvor de på flere sider er omkranset af en høj og tæt læbeplantning.


Vi har med stor glæde kunnet konstatere, at både Blød Ene og Cryptomeria klarer sig udemærket, klimaet taget i betragtning. Dette giver os således mulighed for at klippe mindre mængder af begge dele, til salg som pyntegrønt til juledekorationer og andre formål.VEJBOD MED PYNTEGRØNT

Hvert år fra første november, sætter vi vejboden op ved vores indkørsel, og fylder den op med både bundter med Nordmannsgran, Nobilisgran og bundter med blandet pyntegrønt, heriblandt det føromtalte Blød Ene og Cryptomeria. 

 

I vejboden finder du blandt andet:

 

  • Nordmannsgran
  • Nobilisgran
  • Blød Ene
  • Cryptomeria
  • Rød Cornel
  • Kogler
  • Mos

 

Om vinteren er frosten ofte hård mod forskellige planter, og til dette er gran en rigtig god løsning, til at dække planterne, så de er sikret mod frost.  Ofte er det specielt planter som roser, der har behov for afdækning om vinteren. Samtidig er der også mange der benytter sig af muligheden for selv at afdække og pynte på gravsteder om vinteren.  Vi har derfor lavet et tilbud på bundter med Nordmannsgran, således at der bliver mulighed for dækning af roser, gravsteder m.m.

Du kan i vejboden købe 5 bundter med Nordmannsgran, af 3 kg, til 110,- (normalpris 30,- pr. bundt), så du har mulighed for at dække havens planter og hvad du ellers kan bruge gran til.

 

Har du behov for større mængder gran eller pyntegrønt, er du velkommen til at kontakte os, så hjælper vi gerne med at finde en løsning. 

 

 

I vejboden er der mulighed for betaling med MobilePay eller kontant.ALT TIL JULEDEKORATIONEN

Vi kan som sagt tilbyde et bredt udvalg af diverse grønt og andre ting, der alt sammen kan benyttes til eksempelvis årets juledekorationer og andre formål.

Blandt vores brede udvalg af pyntegrønt finder du blandt andet bundter med Nordmannsgran, der har en flot mørkegrøn farve, og så er den blandt de typer gran, der holder sig flot og frisk længe, og har minimalt nåletab - ideel til en juledekoration eller adventskrans, der skal stå flot hele december. Udover bundter med Nordmannsgran, finder du også bundter med den flotte blålige gran, Nobillis, der kan være med til at skabe et flot spil i dekorationen, sammen med Nordmannsgran.

Udover de to typer gran, kan du naturligvis også finde de føromtalte Blød Ene og Cryptomeria. Blød Ene hører til plantearten cypres, den har korte, bløde nåle og ligesom Nobilisgran har den en flot blågrøn farve, og gør sig ligeledes godt i en juledekoration.

Cryptomeria  er også et nåletræ - en smuk stedsegrøn plante. Cryptomeria er ofte brugt til både kransebinding og i dekorationer og grenene fås både med og uden de små kogler, Cryptomerie sætter hvert år.

 

      

Udover de ovenstående stedsegrønne nåleplanter, kan vi ligeledes tilbyde både Rød Cornel og Gul Cornel. Rød og Gul Cornel er kendetegnet ved deres karateristiske grene, der er henholdsvis røde og gule, og derfor er yderst dekorative og giver et flot farvespil i en dekoration. Hertil kan vi yderligere tilbyde både kogler, mos, Troldhassel og andre dekorative planter.